Doporučená ingredienceVysoce kvalitní složka s bohatou škálou kvalitních živin

Čerstvé rybyČerstvé ryby jsou velmi chutným zdrojem vysoce kvalitních a snadno stravitelných bílkovin. Čerstvé maso, nacházející se v krmivech většinou obsahuje odřezky ze zpracování ryb pro lidskou spotřebu, ale i v této podobě se jedná o velmi kvalitní zdroj živin a doplňkových látek, zejména omega 3 a omega 6 nenasycených mastných kyselin, vitaminu A, D a B3.

Čerstvé rybí maso bývá součástí vlhkých krmiv, ale existují technologie, umožňující zpracovat čerstvé rybí maso do suchých krmiv. Je třeba si ale uvědomit, že zatímco čerstvé rybí maso obsahuje cca 70% vody, moučka pouze 8%. Proto je k zajištěné stejné nutriční hodnoty (obsah bílkovin a tuků) u rybí moučky pouze 20%, čerstvého masa je třeba téměř čtyřikrát více, a to 72%!

Ohodnoťte toto krmivo

Je pro vás tato informace užitečná? 4

Publikováno v: Ryby a korýši a jejich produkty