Doporučená ingredienceVysoce kvalitní složka s bohatou škálou kvalitních živin

Přírodní konzervační látky a antioxidantyKonzervační látky zabraňují znehodnocení krmiva. Antioxidanty jsou konzervační látky, které zabraňují oxidaci, která se projevuje zejména žluknutím tuku, obsaženého v krmivu.

Prakticky veškerá krmiva, která nejsou určena k okamžité spotřebě, obsahují nějaké konzervanty. U tzv. „lowcost“ čili levných krmiv jsou to často umělé konzervační látky, což ale neznamená, že je nenajdeme i v krmivech vyšších cenových kategorií. Výrobci čím dál více dávají přednost přírodním konzervantům a antioxidantům, např. vitamin E (alfa tokoferol), vitamin C (kyselina askorbová) nebo rozmarýnový olej, které zpomalují žluknutí a tím znehodnocení krmiva. Přírodní antioxidanty mají kratší účinek než umělé, protože mechanismem jejich účinku je oxidace samotných antioxidantů. Logicky, je-li vyčerpána kapacita přírodního antioxidantu, začíná oxidační proces tuků. Doporučujeme sledovat na obalech datum doporučené spotřeby, ale upozorňujeme také na nutnost dodržovat podmínky skladování, aby se proces žluknutí neurychlil.